Millainen on hyvä verkkotunnus?

Pikamuistilista hyvän verkkotunnuksen (domainnimen) ominaisuuksista:

 

Lyhyt. Ihmiset eivät muista, eivätkä jaksa kirjoittaa liian pitkiä nimiä. Toisaalta sekavia ja vaikeasti muistettavia lyhenteitä ei kannata käyttää.

 

Helposti muistettava. Nimen pitäisi iskostua helposti ihmisten mieleen. Usein yrityksen on tasapainoiltava lyhyyden ja muistettavuuden välillä. Monissa yrityksissä järkeillään hyvää domain-nimeä pitkään, ja tuloksena saattaa olla sekasikiö. Nimeen kannattaa valita joko yrityksen nimi tai tuote, muttei missään tapauksessa molempia.

 

Liiketoimintaa kuvaava. Esimerkiksi kuvitteellisen yrityksen Proventum KY:n, joka pyörittää liikettä nimeltä Matin Matot, kannattaa mieluummin valita domain-nimi matinmatot.net kuin proventum.fi, jota kukaan ei taatusti muista. Yleisnimistä, kuten wine.com, on alalla kahdenlaisia mielipiteitä. Ennen tällaisen nimen saamista pidettiin lottovoittona. Nyt yleisnimeä pidetään hankalana brandin rakentamisen kannalta, jossa erottuvuus on kaiken a ja o.

 

Yksiselitteinen. Nimi kannattaa valita siten, että se on vaikea kirjoittaa väärin. Esimerkiksi väliviivat domain-nimissä ovat ongelmallisia.

 

Helposti arvattava. Ihmisen, joka ei ole koskaan kuullut yrityksen nettiosoitetta, pitäisi kyetä arvaamaan se yhdellä tai kahdella arvauksella. Esimerkiksi väliviiva nimen keskellä on vaikea arvata. Domain nimissä ei kannata yrittää olla hauska, vaan pitää yksinkertaista peruslinjaa. Arvattavuutta voi parantaa rinnakkaisilla domaineilla, esimerkiksi Matin tapauksessa matinmatot.com tai mattokauppa.com, jotka ohjataan yrityksen perussivuille. Markkinoinnissa tulee kuitenkin käyttää vain yhtä www-osoitetta.

  • 11 käyttäjän mielestä tämä oli hyödyllinen
Oliko vastaus hyödyllinen?

Related Articles

Ilmoitus verkkotunnuksen vanhentumisesta

Tässä ohjeet verkkotunnuksen vanhenemisen lähestyessä. 1. Jos haluat uudistaa verkkotunnuksen...

Tietoa .FI verkkotunnusrekisteröinneistä

Millainen fi-verkkotunnus voi olla? Verkkotunnuksia on vain yksi kutakin. Lähtökohtaisesti...

Kansainvälisten verkkotunnusten haltijan yhteystietojen vahvistus

Kansainvälisten verkkotunnusten osalta alkaen 1.1.2014 on tullut käytäntö,...

Verkkotunnuksesta luopuminen

Mikäli et halua uudistaa verkkotunnuksen rekisteröintiä (domainnimestä...